Приймальній комісії Тернопільського національного економічного університету приємно констатувати, що 67% юнаків і дівчат, які здобули освітній ступінь «Молодший спеціаліст», у 2018-му вступають для продовження навчання до цього вищого навчального закладу. Як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ТНЕУ Олег Луцишин, загалом 83% — це вступники з інших закладів вищої освіти України. Щодо вступу на освітній ступінь «Магістр», то до ТНЕУ подали 32% заяв випускники бакалаврату з інших університетів.

До слова, днями завершується термін подачі заяв на бакалаврат і магістратуру для тих молодих людей, які виявили бажання продовжити навчання на основі раніше здобутого освітнього ступеня. «Аналізуючи кількість поданих заяв та географію, можемо впевнено сказати, що до Тернопільського національного економічного університету їдуть зі всієї України», — каже Олег Луцишин.
Випускниця цього ЗВО, тернополянка Ганна Василенко вважає, що таку популярність університет має завдяки тому, що саме економічні спеціальності сприяють майбутньому працевлаштуванню. «Спочатку я вивчала державні фінанси, потім перевелася на управління суб’єктами господарювання. За студентські роки встигла опанувати цілий комплекс знань. Вони стосуються управління місцевими і державними фінансами, ведення власного бізнесу. Цікавими були дисципліни, пов’язані з маркетингом, страхуванням і міжнародною економікою, — каже Ганна. — Хоча нині я не працюю за спеціальністю, активно використовую здобуті знання в іншій сфері, в журналістиці. Адже в ТНЕУ про розвиток молоді дбають різнопланово. Зокрема, тут дуже активною є позанавчальна діяльність. Постійно організовують творчі конкурси, фестивалі, діє студентське самоврядування. Всі здобуті знання тобі пропонують засвоїти під час практики. І що найголовніше — в університеті формують лідерські якості. Тому, працюючи, я й нині продовжую навчатися, здобуваючи науковий ступінь».

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано Ганною ВАСИЛЕНКО.