Світлана ЯРОВА (депутат Вінницької міськради):

— Незалежність для мене — це відповідальність перед собою за своє життя та свої проекти. Попри обставини, які нас оточують, кожен має шанси на реалізацію своєї ідеї. Так сталося, що нині я наймолодша за віком серед депутатів міськради. Усі мої стереотипи про владу зруйнувалися вже після першого року каденції. Кажуть, це тільки в нашій міськраді так, але я певна, що людині на її шляху зустрічається те, що вона шукає. Будь-яка цікава ідея буде підтримана, якщо ти готовий за неї боротися. Це теж знаю з власного досвіду.

Нині ми будуємо в місті сучасний молодіжний центр «Квадрат». Ідею молоді підтримав департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, задля її реалізації поєднали зусилля влада, громада і, зокрема, її молодіжні представники. Нове приміщення стане одним із місць для самореалізації молоді, обговорення й утілення ідей, неформальної освіти тощо.

Маю ще один приклад здійснення задуманого. Здавалося б, непросто організувати фестиваль вуличної їжі. Це справді так. А ми вже проводимо його вшосте — Vinnytsia FoodFest, — на який з’їжджаються представники з різних міст країни. Зрозуміло, що за підтримки міської влади, зокрема міського голови Сергія Моргунова.

Особисто я переконалася: в незалежній державі реально все! Навіть більше, ніж ми собі уявляємо. Треба тільки наполегливо досягати поставленої мети — і мрії здійсняться.