Співпраця Чернігівщини та китайської провінції Хенань триває вже кілька років. Зокрема, агрокомпанія «Фанда» має у Корюківці та в селі Наумівка Корюківського району агрокомплекс, який включає дві тисячі голів дійного стада та чотири тисячі гектарів посівних земель. А зараз вони запланували розширення виробництва.

Китайські гості по завершенні зустрічі в Чернігівській ОДА.

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.

Провінція Хенань — це 100 мільйонів мешканців, яких треба годувати. Тому китайці готові вкладати інвестиції для забезпечення продовольчої безпеки своєї країни. І до Чернігівської обласної адміністрації прибула делегація на чолі із заступником голови комітету Народної політичної консультативної ради провінції Чжоу Чунь Янь. З представниками китайської делегації спілкувалися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та керівники профільних підрозділів ОДА.
Китайці вже вклали 58 мільйонів доларів інвестицій і зараз привезли нові проекти сільськогосподарського виробництва. Хочуть розширити існуюче і відкрити новий комплекс з переробки сировини. 
Гостям було запропоновано подумати над запровадженням органічного землеробства, тим паче, що в області діє програма, за якою компенсуються витрати на отримання сертифікації. Сьогодні в регіоні працюють 18 підприємств, що виробляють чисту органічну продукцію. Китайське може стати 19-м.

Чернігів.