Асоціація народних депутатів України з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть 21 вересня 2018 року члена Асоціації народних депутатів України, народного депутата ВР УРСР з 1976 по 1990 роки, депутата ВР СРСР 10—11 скликань, народного депутата Верховної Ради України першого та другого скликань

Віталія Андрійовича Масола.

Віталій Андрійович народився 14 жовтня 1928 року в с. Олишівка Чернігівського району Чернігівської області. Вищу освіту отримав у 1951 році в Київському політехнічному інституті за фахом інженер-механік. Трудову діяльність розпочав з посади помічника майстра, потім був старшим майстром, начальником відділу, заступником начальника цеху, начальником цеху, заступником головного інженера, директором Ново-Краматорського машинобудівного заводу. З 1972 року — перший заступник Голови Держплану УРСР. З 1979 — Голова Держплану УРСР, заступник Голови Ради Міністрів УРСР. З 1987 — Голова Ради Міністрів УРСР. У 1990 році був обраний народним депутатом Верховної Ради УРСР. У Верховній Раді був членом Комісії з питань бюджету, фінансів та цін. У 1994—1995 році — Прем’єр-міністр України. З 1995 року у другому скликанні Верховної Ради України працював членом Комітету з питань бюджету.
Нагороджений двома орденами Леніна, орденом Жовтневої Революції, Трудового Червоного Прапора, «Знак Пошани», «За заслуги» ІІІ ступеня, багатьма медалями. Кандидат технічних наук.
У політичному, громадському житті був активним учасником законотворчого процесу. Віталій Андрійович назавжди залишиться у нашій пам’яті порядною і самовідданою людиною, висококласним фахівцем, активним громадянином держави. Найщиріші співчуття сім’ї і близьким покійного.