Смерть під грозовим фронтом

Унаслідок проходження грозових фронтів та сильного вітру — 19—24 м/с з поривами до 25—29 м/с — у Львівській області без електропостачання залишилось 239 населених пунктів у 19 районах. 10 аварійних бригад «Львівобленерго» працювали над відновленням електропостачання. Внаслідок негоди постраждало село Ільник Турківського району, де пошкоджено житлові та господарські будівлі, зірвано 320 листів шиферу.
Як повідомили в департаменті цивільного захисту ОДА, 24 вересня у Бориславі від негоди під час падіння гіляк був смертельно травмований 65-річний житель міста.

Богдан КУШНІР.

Львів.


Населені пункти знеструмив буревій

Луганщину продовжує лихоманити від негоди і підвищеної аварійності в енергосистемі. Вдень 24 вересня без світла залишились майже дві тисячі будинків у різних частинах області. Повністю було знеструмлено три населені пункти. Зокрема, у Новотошківському Попаснянського району без електроенергії опинилися 814 споживачів. Без світла також залишилась частина жителів низки населених пунктів Новопсковщини, Станично-Луганського та Сватівського районів. Крім того, один випадок аварійного відключення пов’язаний з пожежею на території обслуговування Щастинської РЕМ.
За відсутністю палива і ремонтних матеріалів для оперативно-виїзних бригад Луганське енергетичне об’єднання все ж намагається знайти можливості для проведення відновлювальних робіт і дати людям світло.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.

Обережно — вітер

Через сильні пориви вітру на ранок 24 вересня були знеструмлені населені пункти семи районів Івано-Франківщини. Без світла залишилися повністю 17 міст і сіл, частково — 11.
Як повідомили в «Прикарпаттяобленерго», найбільше від негоди постраждав Долинський район. Вимкнення зафіксовані також у Косівському, Тисменицькому, Надвірнянському, Рогатинському, Рожнятівському районах та Яремчанській зоні. Ремонтні бригади обленерго відновлюють електропостачання.
Наробила негода й іншої біди. На дорогах місцевого значення та вулицях, особливо в Долинському районі, трапляються повалені дерева і гілки. Тож додалося клопотів і комунальникам.
Синоптики прогнозують посилення швидкості вітру в західних областях до 25—28 м/с, що може ускладнити відновлювальні роботи з електропостачання і стати причиною нових вимкнень.
В обленерго просять споживачів бути в негоду максимально обережними на вулицях, поблизу дерев та під час перебування поруч з електролініями, а у разі аварій негайно телефонувати у кол-центр компанії за номером 0 800 50 40 20.

Людмила СТРАЖНИК.

Івано-Франківська область.

На знімку: а на горі Піп Іван Чорногірський випав сніг.

Фото управління ДСНС в Івано-Франківській області.