Керівник Етнокультурного центру Рівненського міського палацу дітей та молоді Віктор Ковальчук знову порадував шанувальників поліського фольклору новою книжкою — збіркою «Народна музика Рівненського Полісся у записах Віктора Ковальчука», яка видана за сприяння управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому та відповідно до «Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в м. Рівному на 2016—2020 роки».

Матеріали збірки відображають багатолітню експедиційно-пошукову та наукову роботу відомого рівненського дослідника і популяризатора фольклорного мистецтва Віктора Ковальчука. Ця книга-антологія народномузичних творів північних районів Рівненщини містить 238 різножанрових пісенних та інструментальних зразків, зафіксованих автором упродовж 1993—2006 років. Видання ілюстроване експедиційними рисунками та знімками. До книги додається два компакт-диски пісенних та інструментальних зразків автентичних записів, здійснених Віктором Ковальчуком. Більшість творів публікується вперше.

Ця збірка адресується етнографам, етномузикологам, діалектологам, краєзнавцям і всім шанувальникам традиційної народної культури. Презентоване видання зацікавить не лише читача, краєзнавців, учасників народних фольклорних колективів, а й шанувальників традиційної народної культури нашого поліського краю.