Жителі Маріуполя в День міста провели екологічний мітинг. З плакатами «Маріуполь не газова камера» і «Азовське море — не зливна яма» містяни вимагали, щоб маріупольські металургійні заводи зменшили кількість шкідливих викидів у атмосферу.
«Ми хочемо показати, що в Маріуполі є громадянське суспільство, яке не терпітиме те, як заводи «Метінвесту» труять людей. Наших дітей та внуків», — наголосили активісти. Мешканці міста зазначили, що з початку вересня вітер приносив у місто дуже брудне повітря з коксохімічного виробництва.
Учасники акції також збирали підписи під зверненням до холдингу «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова, Верховної Ради, Мінрегіону, Держекоінспекції та Мінприроди. Мітингувальники вимагають встановити фільтри на місцеві підприємства, газоаналізатори на джерела викидів, а також поліпшити умови праці для робітників. Вимагали й збільшити адміністративні штрафи за забруднення довкілля та ввести рентні плати за використання морської води.
Тим часом заступник міського голови Ярослав Хотнянський заявив, що акція є незаконною, тому що по офіційний дозвіл на її проведення активісти не зверталися.
Зазначимо, що в Маріуполі розташовані два великі металургійні підприємства — «Азовсталь» та «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», які входять до холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова.

Фото Станіслава ІВАНОВА (Укрінформ).