Представники Національної спілки журналістів України та газетярі вчора вручали урядовцям і депутатам спецвипуск видання «Журналіст України». У ньому йдеться про згубні для друкованих видань наслідки діяльності державного монополіста «Укрпошти». Інформаційну акцію журналісти провели перед будівлею Кабінету Міністрів (на знімку), а також вручали газети перед Верховною Радою, Міністерством інфраструктури та Головпоштамтом.
— Скарги редакторів газет та читачів на несвоєчасну доставку видань, закриття сільських поштових відділень, на підвищення тарифів «Укрпошти» та диктат монополіста під час укладення договорів свідчать про надзвичайно тривожну ситуацію в інформаційній сфері. Тому газетярі та спілка журналістів об’єдналися для обстоювання інтересів наших читачів. Адже відомо: погано поінформованими людьми легше маніпулювати, — зазначила перший секретар НСЖУ Ліна Кущ.
«Закликаємо Президента, парламент і уряд разом із нами стати на захист української преси як однієї з підвалин інформаційної безпеки держави», — йдеться у зверненні, оприлюдненому в спецвипуску. Організатори акції вважають за потрібне, щоб органи влади спільно сформували і реалізували пакет конкретних заходів із державної політики підтримки друкованих ЗМІ.
«Альтернативи немає: якщо мовчатиме українська преса — з нашими громадянами говоритиме чужа. Якщо інформаційний простір не наповнений українським змістом — у ньому неодмінно пануватиме інший. А це є загроза національній безпеці. Інформаційна сфера не терпить вакууму. Кому це на руку — питання риторичне», — переконаний голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Вл. інф.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.