3—6 жовтня 2018 року у Бішкеку (Киргизька Республіка) триває 17-та осіння сесія Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. У роботі сесії бере участь Постійна делегація Верховної Ради України в ПА ОБСЄ на чолі з головою делегації Артуром Герасимовим.
Програмою сесії ПА ОБСЄ заплановано обговорення питань, що стосуються безпеки кордонів та регіональної співпраці, безпекових викликів сучасності, пов’язаних з проблемами міграції та довкілля, а також ролі неурядових організацій у розбудові безпечного суспільства тощо.
Серед основних питань, які порушувалися учасниками дебатів, були: зміцнення миру та безпеки в регіоні, інтенсифікація регіональної співпраці, врегулювання заморожених конфліктів, реальні кроки у протидії новітнім викликам безпеки, зокрема тероризму та екстремізму, ролі міжпарламентських майданчиків у посиленні міжкультурного діалогу та розбудові взаємної довіри.
Голова української парламентської делегації Артур Герасимов узяв участь у дебатах щодо розбудови безпеки кордонів. У своїй промові голова Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ наголосив, що Україна підтримує принцип непорушності кордонів як центральний елемент забезпечення безпеки країн, а також заходи з підтримки миру та стабільності в регіоні.
Керівник української парламентської делегації наголосив, що уже четвертий рік Російська Федерація продовжує агресію проти України, постійно порушуючи кордони нашої держави. Тому А. Герасимов привернув увагу присутніх до результатів звітів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 9 та 11 серпня 2018 року, які вкотре доводять присутність новітніх російських озброєнь на території Донбасу, що управляються кадровими російськими офіцерами. Ці сучасні військові комплекси включають системи радіоелектронної боротьби «Леєр-3» РБ-341В, 1Л269 «Красуха-2», РБ-109A «Биліна» та комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА «Репелент-1». Деякі з них тільки нині надходять на озброєння російської армії.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.