Щиро вітаю вас із великим для всіх українців святом — Днем Покрови Пресвятої Богородиці! Це свято з давніх-давен було святим днем для українських воїнів. У цей день українські козаки щороку збиралися на Велику січову раду і вирішували свої найважливіші питання.
Символічно, що саме героїка козаччини вплинула на те, що днем створення Української повстанської армії також стало 14 жовтня. Тож цілком справедливим та закономірним є прийняте у 2015 році рішення відзначати 14 жовтня державне свято — День захисника України. Таким чином було відновлено нашу давню українську військову традицію, що має особливе значення в час триваючої збройної боротьби українців з російським агресором.
І сьогодні, у цей святковий день, наші захисники ведуть жорстокий двобій з російським окупантом на Донбасі.
Знаю, яким важливим є це свято для наших воїнів, і хочу побажати їм усім козацького здоров’я, мужності, витримки, військової удачі та нових перемог. Нехай Пресвята Богородиця оберігає і захищає їх від усього зла своїм покровом!
Глибока вдячність нашим українським лицарям, які надійно тримають щит Європи проти імперії зла.
У цей день закликаю всіх співвітчизників у містах, містечках, селищах та селах України та українців у всьому світі вшанувати всіх українських воїнів — захисників України.
Слава Україні!
Героям слава!

Андрій ПАРУБІЙ, Голова Верховної Ради України.