До уваги міністра внутрішніх справ і голови Національної поліції України

Зважаючи на хвилю повідомлень, що не лише не відповідають дійсності, а й завдають шкоди діловій репутації компанії ПрАТ «Добробут АГ», вважаємо своїм обов’язком надати інформацію, яка є об’єктивною та підтверджена, буквально покроково, відповідними документами.
У жовтні 2018 року директор ПрАТ «Добробут АГ» отримав кілька матеріалів судових справ щодо стягнення боргів з підприємства.
Ці справи були розпочаті, згідно з отриманими документами, на підставі нібито наявних боргів підприємства перед фізичною особою.
Через це на початку жовтня 2018 року, коли ПрАТ «Добробут АГ» стало відомо про арешт одного зі своїх найцінніших активів, керівник товариства за дорученням голови Наглядової ради товариства прийняв рішення про організацію охорони вказаного майнового комплексу для забезпечення збереження майна товариства.
Усі дії ПрАТ «Добробут АГ» документально зафіксовані — дорученнями, довіреностями, свідоцтвами, наказами. Так, і для виконання рішення, викладеного вище, працівник отримав відповідну довіреність. Для безпеки і прозорості виконання вищезазначених наказів керівник ПрАТ «Добробут АГ» видав нотаріально завірену заяву на ім’я голови Наглядової ради ПрАТ «Добробут АГ», у якій він запевнив, що ПрАТ «Добробут АГ» не укладало жодних договорів оренди з іншими суб’єктами щодо майнового комплексу в м. Шепетівка та не передавало його у користування.
Представникам ПрАТ «Добробут АГ» стало відомо, що офісні приміщення за адресою м. Шепетівка, вул. Тітова, 1а, вже більш як рік активно використовуються компаніями Корпорації «Сварог Вест Груп», а згодом з’ясувалося, що цю адресу вони використовують у контактних даних на своєму сайті.
До того ж на вході до приміщення їх зустріли невідомі особи, які представилися нібито охороною комплексу і не дозволили пройти всередину, а замки на всіх проходах були змінені. Також, за словами охорони, виходило, що офісний комплекс в м. Шепетівка, що на праві власності належить ПрАТ «Добробут АГ», площею понад 6000 кв. м, поділений на офіси, які використовуються сторонніми приватними компаніями.
До слова, всі дії ПрАТ «Добробут АГ» здійснювалися в межах чинного законодавства. При цьому, щоб уникнути конфлікту, представники ПрАТ «Добробут АГ» декілька разів намагалися викликати представників правоохоронних органів та корпорації. Однак спроби вийти з ними на зв’язок були марними. Після прибуття патрульної поліції правоохоронцям також пред’явили всі правовстановлюючі документи, зокрема і витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Поки екіпаж патрульної поліції ознайомлювався з документами, безперешкодно встановив особи всіх присутніх в приміщенні, на місце прибув очільник місцевої поліції. Він без жодних проблем пройшов до будівлі. У розпалі визначення всіх юридичних позицій до приміщення увірвалися бійці спеціального призначення Національної поліції, завалюючи на землю та затримуючи представників ПрАТ «Добробут АГ». Чи була необхідність у цьому? Адже голова місцевої поліції разом з екіпажем патрульних були на місці, не було жодних конфліктів, проводилася винятково робота з правовстановлюючими документами.
Про результат, несподіваний і досить дивний, країні розповів Інтернет: в офісних приміщеннях, що розташовані у м. Шепетівка за адресою вул. Тітова, 1а та які на праві власності належать ПрАТ «Добробут АГ», силами Національної поліції були затримані представники ПрАТ «Добробут АГ», які виконували наказ директора ПрАТ «Добробут АГ».
Також виходить, що під час проведення такої «антирейдерської операції» працівники поліції зі спецпідрозділу не встановили жодних обставин ситуації, можливо, варто було б ретельніше ознайомитися з документами, елементарно перевірити Державний реєстр прав власності на нерухоме майно. Невже надали перевагу створенню привабливої для публіки антирейдерської ілюзії замість реального захисту права власності суб’єкта господарювання???
Вочевидь, саме з таким апломбом інформація надійшла до профільного міністра та очільника поліції. Прикро, що у такий спосіб виявляються втягнутими у конфлікт компанія, що має абсолютну документальну базу, та влада, яка покликана захищати інтереси таких компаній.
Наголошуємо: ми надаємо лише ту інформацію, яку готові покроково підтвердити відповідними документами та фактами. ПрАТ «Добробут АГ» — компанія, що дбає про власне ім’я, і для його захисту просимо вас, пане міністре внутрішніх справ, та вас, пане голова Національної поліції, вжити усіх можливих та законних заходів, щоб виявити істину у ситуації, що склалася. Крім того, наголошуємо на невідкладному розслідуванні ситуації — щоб ті, хто справді штучно створює такі резонанси та маніпулює інформацією, були належно покарані. Адже йдеться не лише про нашу компанію — порядний бізнес потребує захисту не лише на словах, а й справами.

Голова Наглядової ради ПрАТ «Добробут АГ» ГОРДІЙЧУК А. А.