Меморандум про співпрацю підписали керівник Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Беррі Рід, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та очільник обласної ради Олександр Чорноіваненко.

На знімку: Беррі Рід, Сергій Кузьменко та Олександр Чорноіваненко за підписанням меморандуму.

Фото  з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Тепер така співпраця у рамках програми DOBRE поширилася ще на п’ять нових об’єднаних територіальних громад — Компаніївську, Помічнянську, Смолінську, Дмитрівську та Новопразьку. Вони перемогли у конкурсному відборі і стали новими партнерами DOBRE в Кіровоградській області. Співпраця дасть можливість більш ефективно реагувати на пріоритети громадян завдяки належному управлінню ресурсами, поліпшити якість надання послуг, стимулювати місцеву економіку та допомогти активізувати громадян для ухвалення рішень на місцях.
«У рамках першого та другого раунду відбору у Кіровоградській області було лише три громади — Бобринецька, Новоукраїнська та Маловисківська. Тому з нетерпінням очікуємо п’ять нових громад, щоб порівнювати їхні успіхи. Головна наша мета — підтримати реформу місцевого самоврядування та допомогти громадам комплексно на усіх етапах розвитку. Ми сподіваємося, що завдяки сприянню обласної влади успішні практики партнерів програми DOBRE буде поширено на інші 12 громад, створені в Кіровоградській області. Ми ухвалили рішення про відкриття у Кропивницькому офісу програми DOBRE», — зазначив Беррі Рід.
Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко наголосив, що позитивний досвід об’єднаних громад області демонструє успішність реформи місцевого самоврядування. «Наша мета — всіляко сприяти тому, щоб добровільний процес створення об’єднаних територіальних громад на Кіровоградщині продовжувався і мав позитивну динаміку. Ми зацікавлені в тому, щоб програма DOBRE допомагала нашим громадам, адже це сприятиме розвитку нашої області», — сказав Сергій Кузьменко.

Кіровоградська область.

ДОВІДКОВО

Кожна громада — партнер програми DOBRE самостійно готує проекти і вирішує, на що саме спрямовувати кошти. Так, Новоукраїнська ОТГ реалізувала проекти зі встановлення дитячих майданчиків, у планах — створення скейт-парку та реалізація проекту щодо поводження з твердими побутовими відходами. У Бобринецькій громаді облаштували літній майданчик зі сценою, а торік відкрили спортивний майданчик. У планах — створення кооперативу бджолярів та поліпшення послуг з водопостачання.