Триває процес формування територіальної громади з центром у Сєверодонецьку. Ухвалений розпорядженням голови облдержадміністрації перспективний план створення спроможних об’єднаних громад області передбачає формування Сєверодонецької ОТГ у складі міської ради, Борівської, Мирнодолинської, Сиротинської селищних рад та Боровенської, Єпіфанівської, Смолянинівської, Чабанівської сільських рад.
На початку жовтня відбулося обговорення питання приєднання суміжних сільських, селищних громад до міської, однак занепокоєння викликає позиція Мирнодолинської селищної ради, яка до цього часу не виявила бажання бути у складі ОТГ. Селищний голова висловила сумніви в доцільності приєднання, які ґрунтуються на тому, що інтереси жителів селищної громади, на її думку, не враховуватимуться під час прийняття рішень міською радою.
Нині запропоновано укласти тристоронню угоду між Сєверодонецькою міською радою, Мирнодолинською селищною радою та Луганською облдержадміністрацією про спільні дії щодо вирішення проблемних питань. Річ у тім, що місто оточено землями Мирнодолинської селищної громади, тому створення Сєверодонецької ОТГ неможливо без згоди мирнодолинців.

Луганська область.