Сьогодні у Львові стартує Безпековий форум-2018, у якому візьме участь заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд. Цьогоріч він збере 44 авторитетних експертів та фахівців, готових ділитися ідеями, досвідом та знаннями. А всього для участі в заході зареєструвалися майже дві з половиною сотні учасників.
Відкриє форум англійський публіцист та аналітик Едвард Лукас. Він виголосить вступну промову на тему «Економіка війни чи війна економік».

Серед учасників заходу — президент Джеймстаунського фонду (США) Глен Говард. Цю неурядову установу засновано 1984 року, і її головною місією визначають «інформування розробників політики і ширшого політичного середовища про події та тенденції в тих суспільствах, які стратегічно важливі для Сполучених Штатів». На думку Глена Говарда, «Безпековий форум у Львові допоможе українцям побачити різні погляди стосовно розвитку держави та почути нові ідеї від фахівців, які підтримують Україну, але водночас і критикують за помилки. Це все для того, щоб Україна продовжувала реформи заради модернізації».
Безпековий форум проводитимуть у форматі панельних дискусій, під час яких, зокрема, вестимуть мову на такі теми: «Залежність, чи вразливість. Як «Північний потік-2» змінює картину світу», «Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик», «Пропаганда -ведення асиметричної війни», «Політика щодо окупованих територій», «Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою».
Організаторами заходу є громадська організація «Інститут просвіти», Український католицький університет, комунальна установа «Інститут міста» та Львівська міська рада. Він триватиме в партнерстві з Фондом Чорного моря німецького Фонду Маршала, представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні та Міжнародного фонду «Відродження».
Захід триватиме протягом трьох днів. Читачі «Голосу України» матимуть змогу докладно ознайомитися з подіями, які відбуватимуться під час Львівського безпекового форуму.

Вл. інф.