Жителі Полтавщини можуть поруч із домівкою обстежитись на УЗД-апараті, виміряти артеріальний тиск, зробити електрокардіограму або здати аналізи. У рамках спільного проекту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» закуплено сім автомобілів, оснащених найсучаснішою технікою для оперативної діагностики. Перші виїзди здійснюються до віддалених від районного центру сіл, де немає ФАПів та амбулаторій. Обстеження пройшли 79 мешканців шести сіл Решетилівського району. Знято 75 електрокардіограм.

«Робота пересувного діагностичного комплексу — це дуже гарна ідея. Ми заїхали в ті населені пункти в сільській місцевості, звідки населенню важко дістатися до лікаря або фельдшера. За результатами обстеження ми зможемо попрацювати з людьми індивідуально — порекомендувати режим харчування, призначити правильне лікування. Зібрана інформація дасть змогу розробити заходи для профілактики серцево-судинних захворювань», — зазначила заступник головного лікаря Решетилівського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Куцевол.
За кошти спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у центри первинної медико-санітарної допомоги Полтавщини також було закуплено 35 службових автомобілів. Крім того, область отримала діагностичний комплекс — 947 пристроїв для дистанційної передачі ЕКГ та 34 центральні станції  для отримання дистанційної передачі даних ЕКГ. Тепер якісна та безплатна допомога стала ближче до жителів Полтавщини.
Згідно з даними Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації, у структурі поширеності хвороб серед дорослих в  області, як і загалом по Україні, переважають недуги системи крово-обігу, а найбільша частка серед них припадає на гіпертонічну хворобу — 48,1 відсотка, ще 31,1 — це ішемічна хвороба серця і 15,1 відсотка — цереброваскулярні хвороби. Саме тому Полтавський субпроект спрямовано насамперед на боротьбу з гіпертонією.