XV з’їзд показав єдність в Аграрній партії та націленість на зміни в українському суспільстві (на знімку). Тож усі політичні перипетії завершилися перемогою демократичної більшості, що стало прецедентом в історії сучасного українського політикуму.

З’їзд, як найвищий партійний орган, вирішив виключити з партії кількох членів, які відмовлялися виконувати законні колегіальні рішення, чим підривали головні партійні принципи — демократичність та побудову партії з низів. Також було додатково обрано двох заступників голови партії. Крім цього, обрано голову і членів центральної контрольно-ревізійної комісії та визначено кількісний склад і членів Політичної ради партії.
«Ще раз хочу подякувати всім, хто вірив у нашу команду, дякую однопартійцям із Тернопільщини за те, що разом із соратниками з інших областей прибули на з’їзд та висловили власну позицію», — сказав голова обласної організації партії Іван Чайківський.
Своїм внутрішньопартійним діалогом та проведеним XV з’їздом Аграрна партія України задекларувала низку значущих принципів:
— довела українському суспільству та міжнародним спостерігачам, що є демократичною партією, позбавленою «вождизму» та яка сповідує принципи народовладдя;
— підтвердила свою подальшу участь у політичному житті країни із серйозною заявкою на результативність у майбутніх виборчих кампаніях.
На завершення з’їзд ухвалив резолюцію, якою чітко заде-
кларував: ми готові брати на себе відповідальність за країну і бачимо, що наші прагнення мають підтримку в суспільстві. Підтримка нашої партії українцями на місцевих виборах у громадах — цьому підтвердження.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ТОО Аграрна партії України.

Тернопільська область.