За даними «Інформаційного спротиву-Крим», 17 жовтня на самому початку кривавих подій у навчальному закладі Керчі (в окупованому РФ АР Крим), де 18-річний студент четвертого курсу цього коледжу Владислав Росляков улаштував стрілянину, до місця трагедії оперативно прибула група спецпризначенців (імовірно «Росгвардії» чи підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ), дислокованого в Криму). Про це повідомив народний депутат України, координатор «ІС» Дмитро Тимчук.

«Група співробітників керченського відділу ФСБ, яка прибула паралельно, прийняла спецпризначенців за терористів і вступила з ними у вогневий контакт. Після  нетривалої перестрілки між співробітниками ФСБ і спецпризначенцями (ГРУ чи «Росгвардії») останні відступили до будинку коледжу, де забарикадувалися в найближчому приміщенні. Співробітники ФСБ продовжували вести вогонь на ураження в напрямку коледжу. Також джерела групи «ІС-Крим» повідомляють, що в приміщенні коледжу пролунало два вибухи різної потужності, а більшість загиблих і потерпілих були поранені саме з нарізної вогнепальної зброї, а не помпової рушниці, з якої вів вогонь Росляков», — пише він на своїй сторінці у Фейсбуці.
Як відомо, за офіційною версією слідчих органів країни-окупанта, від влаштованого Росляковим вибуху і розстрілу загинула 21 людина і 50 було поранено. Сам Росляков нібито наклав на себе руки.
За словами Тимчука, організатори керченського теракту на певному етапі зрозуміли, що події розгортаються не за сценарієм: виконавець вийшов з-під контролю і його фізичну ліквідацію необхідно проводити на об’єкті, а не після виходу в домовлене місце, щоб він не потрапив живим чи пораненим у руки ФСБ чи МВС.
«Саме для цього в коледж і надіслали «ліквідаційну команду», — дійшов висновку народний депутат.
На його думку, викладений перебіг кривавих подій 17 жовтня в Керчі пояснює початковий сумбур версій, що висувалися і змінювалися на ходу, і ступор російської пропаганди, яка не отримала спочатку чітких інструкцій з висвітлення того, що сталося.