Розвиток відновлюваної енергетики має забезпечити Україні енергетичну незалежність. Про це сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв за результатами візиту до Аргентини, де народні депутати вивчали місцевий досвід розвитку ринку електроенергії та газу та провели низку зустрічей на різних рівнях, зокрема і з керівництвом енергетичного комітету Сенату. За словами Сергія Алєксєєва, Україна та Аргентина мають спільні проблеми в енергетичній сфері, тому і шляхи вирішення можуть бути схожі.
«Між Україною та Аргентиною велика відстань, проте проблеми в енергетичній сфері схожі. І для нас, і для Аргентини пріоритетне питання на порядку денному — енергетична незалежність», — сказав він.
Сергій Алєксєєв, як повідомляє його прес-служба, зазначив, що в Аргентині для задоволення власних потреб в енергоносіях працюють над розвитком видобутку з власних родовищ. На це спрямована робота державного та приватного секторів, створюється необхідна законодавча база. Водночас працюють і над розширенням отримання «чистої» енергії.
«Завдяки державним програмам та залученню інвестицій до 2025 року в Аргентині частка «чистої» енергії має бути на рівні 20 відсотків. Це істотний показник і Україна має також працювати в цьому напрямі. Відновлювана енергетика має бути основою нашої енергетичної незалежності», — сказав він.
Сергій Алєксєєв зазначив, що, враховуючи спільність проблем, обмін досвідом у питанні розвитку енергетичної сфери та посилення енергетичної незалежності між Україною та Аргентиною вигідне обом сторонам. Тому цілком можлива подальша співпраця і напрацювання спільних проектів у цій сфері.