Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що проект Держбюджету на 2019 рік потрібно ухвалити до початку грудня, бо це критичний термін для продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та закріплення позитивних економічних тенденцій у країні. «Сьогодні головне питання — це фінансова стабільність. Бюджет 2019 року має бути реалістичним. Це означає, що доходи і видатки мають збігатися, а дефіцит бюджету — не більше, ніж заплановано, і з дуже чіткими джерелами його погашення. Виходячи з цього, ключовим, критичним фактором є те, щоб закон про Державний бюджет був прийнятий до 1 грудня. Тоді ми зможемо планово продовжувати співпрацю з міжнародними фінансовими партнерами», — сказав глава уряду в інтерв’ю агенції «Укрінформ».

За його словами, в проекті бюджету збережено всі програми розвитку та соціальної підтримки, які вже показали свою ефективність і є реальним кроком вперед. «Тобто, з одного боку, — це бюджет розбудови, а з другого — бюджет стабільності. Я вважаю, що ці дві речі нам вдалося поєднати. Звісно, його багато можна критикувати, і ця критика розпочалася одразу після того, як ми погодили цей законопроект на засіданні уряду», — зазначив він і закликав народних депутатів максимально об’єднатися навколо прийняття реалістичного бюджету, бо нереалістичний призведе до нових криз.
Зазначивши, що для надання субсидій у проекті Держбюджету-2019 передбачено 55 мільярдів гривень, прем’єр також повідомив, що наступного року розпочнеться процес монетизації пільг. «Монетизацію субсидій проведемо в декілька етапів. Розпочинаємо 1 січня. Це дуже серйозний процес, який відбуватиметься вперше. Частині, а це 
1 мільйон 300 тисяч домогосподарств, ми вже виплачуємо зекономлені кошти. У середньому вийшло по 600—700 гривень кожному господарству. Наступний етап — переведення всіх на особові рахунки. Саме туди будемо направляти доплату держави за сплату житлово-комунальних послуг, а уже звідти кошти мають потрапляти до теплопостачальників та інших надавачів комунальних послуг», — пояснив В. Гройсман.
Очікується, що процес монетизації буде проведено до початку наступного опалювального сезону восени 2019 року. «Ми вже створили реєстр субсидій і рухаємося далі. Звісно, бюро-
кратія цьому не сприяє. Але вона ніколи й нічому не сприяє. Це величезний обсяг роботи, і ми з усім впораємося», — запевнив прем’єр.