Позачергова сесія Житомирської міськради, яку скликали 31 жовтня спеціально для того, щоб сказати гнівне «Ні!» новій ціні на газ, закінчилася нічим.
Усе почалося з того, що було аж чотири проекти звернень до вищих інстанцій із цього приводу. Це викликало бурхливу реакцію голови фракції ВО «Батьківщина» Людмили Цимбалюк. Вона звернулася до міського голови Сергія Сухомлина, мовляв, сесію скликано не на вимогу її фракції, хоча це звернення було зареєстровано першим. Іншими словами: саме ми захищаємо всіх знедолених, а ви тут усіх депутатів приплели.
Окрему позицію під час міської сесії зайняв народний депутат України Борислав Розенблат: він заявив що країна може обійтися і без кредитів МВФ, а отже, й без підвищення ціни на газ для населення.
Після безуспішних голосувань Сергій Сухомлин спробував закрити сесію, але виявилося, що немає кворуму, оскільки депутати від «Батьківщини» вийняли карточки. Якщо говорити коротко, то суперечка розгорілася навколо того, хто головний захисник народу. Вибори ж попереду. Тому замість закриття сесії зробили перерву. На який строк, поки що невідомо.

Житомир.