Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, коментуючи запровадження санкцій з боку Російської Федерації до українських громадян та компаній, зазначив, що «путінські санкції — це свідчення некомпетентності та безсилля путінського режиму». «Алогічний, безсистемний список із помилками в прізвищах нагадує скоріш агонію», — зауважив він.
А. Парубій підкреслив, що він ніколи не мав і не має ніякого бізнесу, грошей чи майна не території країни-агресора. «У мене ці так звані «санкції» викликають лише сміх. Вони нічого більше, ніж переведення паперу», — наголосив голова парламенту.
Голова Верховної Ради переконаний, що «Україна повинна посилити санкції, як щодо російського бізнесу в Україні, так і на тих, хто, прикидаючись українцями, насправді представляє в Україні російські економічні та політичні інтереси». «Це особливо актуально напередодні президентських і парламентських виборів в Україні, на які Росія намагатиметься впливати і грішми, і контрольованими телеканалами», — підкреслив А. Парубій.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.