Українське і південнокорейське міста зголосилися спільно працювати над розв’язанням проблем, випробовуючи ідеї та технології через різні проекти в галузі наукових досліджень і розробок, які стосуються комунального простору, безпеки та освітніх інноваційних проектів, повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

На знімку: голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час підписання меморандуму про співпрацю з урядом південнокорейського міста Ханам.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Сторони домовилися про кілька спільних кроків: у рамках запуску глобального проекту «Open Tech Cluster» розпочати реалізацію програми «Розумне місто», яка сприятиме інноваційним стартапам у сферах «Розумна енергія», «Інтернет речей», «Комп’ютерна безпека», «Фінансові технології», «Штучний інтелект», здійснювати тестування на базі наукових досліджень і розробок Plug-in City § Living Lab.
А також — проводити в рамках проекту щорічний спільний захід, щоб залучати стартапи, нові галузі та сприяти перетворенню Кропивницького та Ханама на провідні центри програми «Розумне місто».
Церемонія підписання відбулася під час візиту делегації Кіровоградщини до Республіки Корея на запрошення президента і генерального директора корейської енергетичної корпорації «KEPCO» та мерії міста Кванджу в рамках участі в роботі Міжнародної виставки «BIXPO 2018».
«Не лише Кропивницький, а й інші міста області можуть перейняти найсучасніший світовий досвід, новітні технології у наданні муніципальних послуг, для того, щоб наші міста ставали комфортнішими для містян», — зауважив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.
До речі, лідер серед корейських компаній з виробництва електроенергії корпорація «KEPCO» також висловила зацікавленість у співпраці з Кіровоградщиною в енергетичній сфері. У рамках тристоронньої зустрічі представники «KEPCO» підписали угоду з корейською компанією «Safeus Drone», представництво якої восени відкрилося у Кропивницькому, про передачу їй патенту на виготовлення дронів.