7 листопада, у день, який в США проголошено Національним днем пам’яті жертв комунізму, Білий дім оприлюднив заяву, в якій згадав і про Голодомор. 
«Ми вшановуємо пам’ять понад 100 мільйонів людей, яких було вбито або які зазнали переслідувань з боку комуністичних тоталітарних режимів», — йдеться у заяві. «Після більшовицької революції 1917 року в Росії ми стали свідками наслідків тиранічної комуністичної ідеології — страждань, репресій та смертей...». У заяві нагадується, що комунізм підмінює поняття права людини так званим добробутом для всіх, що призводить до знищення релігійної свободи, приватної власності, свободи слова, а часто і життя. Зокрема, «до таких жахіть можна віднести те, що українців свідомо морили голодом під час Голодомору, росіяни зникали під час Великого терору, камбоджійці гинули на полях смерті, а в берлінців стріляли, коли вони намагалися втекти на свободу». «Жертви цих та безлічі інших трагедій свідчать про беззаперечний факт: комунізм та прагнення до нього завжди руйнують людський дух та процвітання людства», — йдеться у повідомленні.
Того саме дня штат Вірджинія став 18-м американським штатом, який визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом. Посольство України в США розмістило у Фейсбук прокламацію, видану губернатором штату Вірджинія Ральфом Нортамом, в якій зокрема йдеться: «Радянський лідер Й. Сталін та його тоталітарний режим вчинили акт геноциду шляхом штучного створення голоду через вилучення землі, зерна та тварин у українського народу».