У Клесівській об’єднаній територіальній громаді, що в Сарненському районі на Рівненщині, реанімували 80-річне приміщення місцевої дитячо-юнацької спортивної школи (на знімку). На це пішло 300 тисяч гривень з місцевого бюджету і 200 тисяч гривень з бюджету розвитку області.

«Наша молодь любить займатися різними видами спорту. Мають і досягнення — беруть участь у міжнародних змаганнях. Пишаємося нашою землячкою Тетяною Заяц, яка виборола золоту медаль у вільній боротьбі на Всесвітній гімназіаді у Марокко. Також дівчина була у складі збірної на чемпіонаті світу з боротьби серед кадетів. Саме тому виникла ідея створити базу для наших спортсменів — відремонтувати комунальний заклад ДЮСШ», — розповідає голова Клесівської ОТГ Василь Гриник.
До речі, Клесівська ОТГ — вдалий приклад децентралізації на Рівненщині. Вона одна з перших перейшла на прямі фінансові відносини з державою. Тому тепер має хороші результати. За цьогорічною оцінкою експертів Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, Клесівська громада є бездотаційною. Тут стабільно наповнюються бюджети і зростають доходи у розрахунку на одного мешканця.

Рівне.

Фото надано прес-службою ОДА.