Міністерство фінансів США запровадило нові санкції щодо Росії, пов’язані з її агресією проти України та окупацією Криму. До санкційного переліку додано трьох осіб та дев’ять установ. На фігурантів списку накладено покарання за те, що вони провадили діяльність в Криму і в такий спосіб просували інтереси Росії. 
Мінфін ще раз нагадав, що Сполучені Штати не визнають незаконну анексію Криму Росією. Розширення санкцій свідчить про «міцне партнерство Сполучених Штатів з Україною та Європейським Союзом і наше спільне протистояння незаконній анексії та окупації Криму і використанню сили для отримання контролю над донецьким та луганським регіонами на сході України»,  зазначено в документі.
Заяву Міністерства фінансів США було оприлюднено 8 листопада, за кілька днів до «бутафорських» виборів, які 11 листопада за підтримки Росії мають відбутися у самопроголошених «ДНР-ЛНР». ОБСЄ, європейські лідери, США неодноразово закликали РФ відмовитися від організації та проведення фейкових виборів на окупованій частині Донбасу, оскільки вони не відповідають Мінським домовленостям і законодавству України.
Сігал Менделкер, високопосадовець Міністерства фінансів США, відповідальний за питання тероризму та фінансової розвідки, пояснив накладання нових санкцій тим, що «Сполучені Штати використовують нові повноваження проти російських діячів за серйозні порушення прав людини в частинах України, котрі уряд США визначив як такі, що були окуповані силою або іншим чином контрольовані урядом Росії, а також вчинення інших порушень з просування зловмисної політики Кремля», інформує «Голос Америки».
А спеціальний представник Держдепу з питань України Курт Волкер наголосив, що в заяві Мінфіну уперше на офіційному рівні визнано, що Росія має повний контроль над ситуацією на окупованій частині сходу України. Також уперше санкції накладено на приватних осіб, котрі через свої інвестиції «сприяють інтеграції Криму» з Росією. Під час телефонного брифінгу для журналістів Курт Волкер заявив, що так звані «вибори», які «Росія організовує на окупованих нею територіях України, котрі вона називає «донецькою та луганською народними республіками», викликають велике занепокоєння США». У Вашингтоні вважають, що ці утворення не мають жодної легітимності, «їх не існує в межах Мінських угод», повідомляє «Радіо Свобода».