Управління й відділи, що розташовуються в будівлі ОДА й облради на площі Народній в Ужгороді, працюють у штатному режимі з середи, 29 січня. Після двох подарованих майданом «вихідних» днів держслужбовці з дев’ятої ранку виходять на роботу. Після рішень позачергової сесії облради, яка відбулася у вівторок, і запевнень майданівців, що їхня акція мирна і жодного захоплення приміщень не буде, із фойє облдержадміністрації знято посилену охорону, повідомляє прес-центр ОДА. Також із вікон і дверей при вході знято дерев’яні захисні щити.

І все-таки на площі перед адмінбудинком протестують активісти євромайдану: там стоїть наметове містечко, оточене барикадами з мішків зі снігом, установлені державні й партійні стяги, проводяться мирні мітинги.

Учора ж відбувся круглий стіл «Народна рада — критерії ефективності». На ньому майданівці спільно з представниками наукової еліти (зокрема, експертами політології та юриспруденції) напрацьовуватимуть механізми дії Народної ради Закарпаття, можливості її ефективної роботи.

Водночас 2 лютого має відбутися загальнозакарпатське віче. Активісти пообіцяли запросити на захід голову ОДА, «аби дати йому нагоду ще раз почути людей».

Щодо рішення суду на клопотання прокуратури про заборону оприлюднення рішення сесії облради про створення Народної ради Закарпаття, то, за словами активістів, вони його ігноруватимуть. Тож «барикади на площі Народній стоятимуть до спільної перемоги». Активісти запевняють: «основною і незмінною вимогою закарпатського майдану є відставка голови ОДА Олександра Ледиди».

 

Ужгород.