На 29 січня начебто було призначено позачергову сесію Житомирської облради, тому в середу на майдані одночасно відбулося два мітинги: один — на підтримку чинної влади, інший — опозиційний. Однак згодом на сайті облради з’явилося повідомлення, що сесія не відбудеться, бо, мовляв, депутати не мають змоги з’явитися на неї. Натомість голова облради Йосип Запаловський дав інше пояснення: потреба обговорювати суспільно-політичну ситуацію відпала, бо Верховна Рада зняла гострі проблеми, які викликали збурення в суспільстві.

Провладний мітинг проходив перед входом до будинку, де розміщуються облрада й облдержадміністрація, а за мітингувальниками стояли правоохоронці. А коли навпроти, біля пам’ятника Корольову, зібралися опозиціонери, до них звернувся голова облдержадміністрації Сергій Рижук, котрий заявив, що не належить до слабкодухих, тому не слухатиме закликів піти у відставку.

Також у середу відбулося спільне засідання депутатів фракцій «Батьківщина», «Фронт змін» та позафракційних, на якому було прийнято рішення про об’єднання в депутатську групу «Народна рада». Групу, в якій 25 депутатів, очолив Віталій Француз, який свого часу був головою обласної ради.

 

Житомирська область.

Фото з сайту http://reporter.zt.ua

Під час мітингу.