Депутати Харківської облради прийшли на сесію у футболках з написом «Беркут». На початку вони вшанували пам’ять загиблих правоохоронців хвилиною мовчання.

Голова Харківської облради Сергій Чернов повідомив, що в протистояннях постраждали 1500 співробітників міліції, а 300 із них мають тяжкі травми.

Депутати також заявили, що виступають на підтримку спецпідрозділу «Беркут». Зокрема, фракція Партії регіонів Харківської облради передасть 150 тисяч гривень для лікування постраждалих співробітників підрозділу й для придбання нового обмундирування. Про це повідомила у своєму виступі депутат облради Вікторія Казакова:

— Я хочу сьогодні говорити як мати — напевно, це останній аргумент, який я можу застосувати в цій залі. Ситуація в країні, яка відзначається масовими заворушеннями, некерованим протистоянням, розрухою і смертями, змусить нас по-новому глянути на ті події, які відбуваються в нашій державі. І в першу чергу на тих людей, які називаються міліція. Це наші люди, діти, яких сьогодні теж треба захистити. Вони страждають, мерзнуть, голодують і гинуть. Допущено дуже багато фатальних помилок з обох боків. Треба зупинитися, поки не пізно.

— Ми підтримуємо всі спецпідрозділи й усіх співробітників міліції, — заявив під час пленарного засідання голова облдержадміністрації Михайло Добкін. — Харківська облдерж-адміністрація сьогодні працює в незвичному для себе режимі: посилена охорона, розгорнуті пожежні рукави. Це пов’язане з тим, що по всій країні, у тому числі й на Слобожанщині, були спроби підпалу адміністративних будівель. Наше з вами завдання — не просто дати відсіч правопорушникам, а й зберегти всі будівлі цілими й неушкодженими, у тому вигляді, в якому ми їх прийняли, і передати, коли прийде час, тим, хто в майбутньому керуватиме регіонами, містами, районами.

Фото Дмитра ВЕРЕЩИНСЬКОГО.