До суду із позовом про звільнення радикально налаштованими мітингувальниками адміністративної будівлі Вінницької облдержадміністрації та облради звернулася прокуратура області.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, приміщення захоплено силовим методом фізичними особами, представниками політичних партій і громадських організацій, що є грубим порушенням чинного законодавства України. За цим фактом обласною міліцією внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 341, ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345 КК України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд, опір представникам влади і правоохоронних органів; погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Представники мітингувальників, які перебувають у будівлі обласної влади, попереджають, що міліція готує силове звільнення будинку. Начальник УМВС у Вінницькій області генерал міліції Віктор Русин спростовує їхні повідомлення, наголошучи, що такий варіант не обговорюється. Утім, заяви сторін були зроблені ще до ухвалення парламентом закону про амністію учасників протесту і звільнення зайнятих ними адмінбудинків.

 

Вінницька область.