Десятьох активістів затримано на Кіровоградщині на термін від чотирьох до шістдесяти діб протягом останніх кількох днів. Серед них місцеві депутати від ВО «Свобода» та «УДАРу», бізнесмен, керівники кіровоградського Автомайдану і ультрас кіровоградської «Зірки», голова обласної організації «Просвіта»... Останній, Олександр Ратушняк, окрім того що очолює «Просвіту», є викладачем Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка, тож його затримали по дорозі до університету.
Як повідомив професор НАУКМА Володимир Панченко, спочатку О. Ратушняку «шили» хуліганство, проте суд розглядав справу за статтею, що інкримінує «участь у масових заворушеннях». Наразі йому дали 60 діб слідчого ізолятора.
Загалом, як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на інформацію від рідних та знайомих активістів, здебільшого їх затримували на вулицях. Наприклад, свободівця Ігоря Деркача затримали увечері, коли він вийшов із координаційного центру, а ще одного члена «Свободи» Максима Гуцалюка — біля магазину, коли той відчіплював свій велосипед. Потрапив до ізолятора й голова міської організації «УДАР» Сергій Горбовський, якого затримали у селищі Олександрівка, коли він уночі повертався з Києва.
Свідками так званих правопорушень з боку активістів традиційно є працівники міліції.
Не обходиться і без курйозів. Хлопця, який працює дизайнером, затримали, коли той у робочому одязі йшов на зустріч із клієнтом. У центрі міста біля торговельного закладу до нього ззаду підішли люди у цивільному і заламали руки. Коли почав кликати на допомогу, підбігли перехожі й працівники ДАІ. Після цього затримувачі показали посвідчення співробітників міліції, забрали хлопця в машину і відвезли до міськвідділу. Уже там виписали протокол та оштрафували на 51 гривню...
 
Кіровоградська область.