Після переговорів з активістами обласної Народної ради голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко  ввечері 29 січня прийшов на зустріч із представниками полтавського Євромайдану (на знімку). Відбувалася вона у з’єднаній з основною адмінбудівлею переходом залі засідань облради, до якої 25 січня без перешкод зайшли учасники народного віче. Сьогодні в згаданій великій залі та просторих холах на двох поверхах засідає обласний Штаб національного спротиву.

Керівник ОДА, запевнивши євромайданівців, що силою «випроваджувати» їх звідси влада не буде, попросив учасників зібрання «знайти варіант звільнення цього приміщення», оскільки, мовляв, «є порушення законодавства». Однак присутні категорично відхилили таку пропозицію та одностайно проголосували за те, щоб сесійна зала облради перебувала в руках Євромайдану до виконання центральною та обласною владою їхніх вимог.

Окрім загальнонаціональних вимог, на регіональному рівні полтавські євромайданівці вимагають від обласної ради ухвалення підготовленої ними резолюції стосовно ситуації в країні, а від голови ОДА та його підлеглих — вийти з Партії регіонів або піти у відставку. Полтавські опоненти влади наполягають також на закритті кримінальних проваджень проти місцевих активістів Євромайдану та відкликанні з Києва розквартированих в області «беркутівців» і солдатів внутрішніх військ.

 

Полтава.

Фото автора.