Із колядою заходять до кабінетів керівників департаментів Тернопільської облдержадміністрації активісти Євромайдану. Господарі співають разом із гостями. Та коляда — тільки прелюдія. Далі лунають вимоги написати заяви про вихід із Партії регіонів. Хтось пише, як заступники голови облдержадміністрації Микола Головач та Василь Гецько, а хтось — ні. Скажімо, керівники департаментів охорони здоров’я Руслан Мостовий, освіти і науки — Іван Запорожан, заступник голови ОДА Петро Гоч заявили, що не сприймають тиск, і відмовилися це робити. Тим часом на Театральному майдані встановили так званий «Стовп ганьби», на якому вивішують прізвища посадовців облдержадміністрації, депутатів обласної ради, які не з’явилися на останню сесію, до того ж ніхто не вникає, були в них на це вагомі причини чи ні. Такі само списки з’являються на інтернет-сайтах деяких місцевих ЗМІ.
Правоохоронці попереджають, що за вчинення морального і фізичного тиску (за одним із таких фактів уже відкрито кримінальне провадження) передбачено кримінальну відповідальність, адже політичні переконання — особиста справа кожного. Активісти продовжують днювати й ночувати у приймальні голови ОДА Валентина Хоптяна, який перебуває на лікарняному, і не збираються її покидати.
Тим часом окружний адміністративний суд 29 січня зупинив дію рішень Гусятинської, Підволочиської, Шумської районних рад щодо політичної ситуації. Днем раніше за позовом прокуратури області зупинено дію 22 рішень Тернопільської обласної, Тернопільської міської та низки районних рад. Натомість невідомі вночі заблокували центральний вхід до приміщення окружного адміністративного суду, скинувши кілька машин снігу. Комунальники розчистили завали.
 
Тернопільська область.