БРИФІНГИ

Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко повідомила журналістам у парламенті, що Конституційний Суд учора ухвалив рішення визнати конституційним проект змін до Конституції щодо закріплення в Основному Законі європейського та євроатлантичного курсу держави. «Рішення про визнання президентського проекту змін до Конституції підтримала переважна більшість — 14 суддів Конституційного Суду. Відтак, це дає парламенту можливість розглянути документ у сесійній залі», — сказала Ірина Луценко.

Те, що нас повільно вбиває

Під стінами Верховної Ради вчора відбулася екологічна акція, щоб привернути увагу політиків, уряду і громадськості до кричущого стану в екології. «На сьогодні, на жаль, екологія не є топ-темою, хоча це те, що споживаємо, чим дихаємо, що п’ємо, від чого залежить якість нашого життя», — зазначила на брифінгу народний депутат Олена Сотник (фракція «Самопоміч»). Учасники акції вимагали посилення уваги влади до запровадження енергозберігаючих технологій, реалізації Національної стратегії управління відходами до 2030 року та схвалення парламентом відповідного закону.
«Екологічні проблеми накопичуються та консервуються, а урядовці постійно оперують словами про недостатнє фінансування для екологічної реформи. Але потрібно пам’ятати про те, що екологія нас непомітно вбиває», -сказав представник молодіжного крила «Самопомочі» Богдан Мельник.