Міжнародний арбітраж ухвалив рішення стягнути з Росії на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів як компенсацію збитків, завданих унаслідок анексії Криму.
Як інформує прес-служба державного банку, арбітражне рішення є остаточним та обов’язковим для сторін. Його необхідно виконувати без зволікань. 
Сума відшкодування — 1,3 мільярда доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації. Водночас у Мін’юсті Росії вже заявили, що не визнають вердикту міжнародного арбітражу. У російському міністерстві заявили, що в нього, мовляв, немає юрисдикції для розгляду позову Ощадбанку до Росії, і пообіцяли «вживати всіх необхідних заходів», щоб представити і захистити інтереси РФ у зв’язку з рішенням суду.
Варто підкреслити, що Ощадбанк є першою компанією, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, завданих унаслідок анексії Криму. Утім, не останньою. Десятки українських компаній, які втратили майно в АРК, чекають на розгляд своїх справ, серед них, зокрема, й важковаговики — «Укрзалізниця» та «Укрнафта». Тож можна припустити, що за цим рішенням з’являться й інші.