У Тернополі відбулося засідання Ради регіонального розвитку, участь в якому взяли очільники області, районів, голови громад, керівники територіальних підрозділів (на знімку).

Основне завдання цієї зустрічі — підбиття підсумків роботи за 2015—2018 роки, обговорення актуальних проблем та шляхів їх розв’язання.

«Ставши ще у 2015 році одними з перших на шлях реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, ми переконалися, що вчинили правильно. Адже обсяги доходів обласного бюджету за 2015 рік становили понад 3 мільярди 475 мільйонів, за 2017-й сягнули 6 мільярдів 400 мільйонів, а на 1 листопада поточного року становлять майже 7,3 мільярда гривень», — повідомив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.
Досягти таких результатів вдалося завдяки тому, що на Тернопільщині провели належну роз’яснювальну роботу щодо засад реформи. Вдалося донести до населення суть реформи, яка полягає в децентралізації влади, передачі фінансових ресурсів органам місцевого самоврядування та зміцненні їх матеріально-фінансової основи. А також у задоволенні інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідних територіях, наданні високоякісних та доступних публічних послуг населенню тощо. Діяльність органів місцевого самоврядування демонструє, що в області формується новий прошарок управлінців із великими перспективами.
«Головне, що вся робота ведеться заради розвитку громади, яка своїм волевиявленням довірила органам місцевого самоврядування вирішення найважливіших питань соціально-економічного та культурного життя краю», — резюмував В. Овчарук.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою Тернопільської облради.

Тернопільська область.