Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела робочу нараду щодо юридичного захисту військовослужбовців, захоплених Російською Федерацією в районі Керченської протоки (на знімку).

Днями у Верховній Раді України відбулась нарада під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко задля обговорення питань юридичного захисту військовослужбовців, захоплених Російською Федерацією 25 листопада нинішнього року в районі Керченської протоки.
Учасники наради, серед яких Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, народний депутат Рефат Чубаров, представники міністерств і відомств та правозахисники, обговорили питання щодо надання правової, психологічної та соціальної допомоги захопленим у Керченській протоці українським морякам та їх родинам. Перший заступник глави парламенту підкреслила, що після незаконного обстрілу українських кораблів і затримання екіпажів Російська Федерація не надала інформації, в тому числі і на запит Омбудсмена України щодо стану здоров’я утримуваних українців та місця їх утримання. Вона за-уважила, що не до всіх утримуваних українських моряків мають доступ адвокати. І з огляду на поширений у ЗМІ відеозапис, на утримуваних українців, вірогідніше за все, тиснуть задля отримання неправдивих свідчень. «Для нас важливо встановити місце утримання всіх незаконно затриманих українців, з’ясувати їх стан здоров’я та вимагати допуску до них лікарів і адвокатів. Маємо скоординувати наші дії задля звільнення українських військово-
службовців», — наголосила Ірина Геращенко.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото зі сторінки І. Геращенко у Фейсбуці.