Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» поінформувало, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в інтерв’ю газеті Suddeutsche Zeitung повідомив деякі подробиці вбивства в генконсульстві Саудівської Аравії у Стамбулі журналіста Джемаля Хашоггі. За його словами, він був убитий після того, як відповів категоричною відмовою повернутися до Саудівської Аравії людям, котрі прилетіли за ним з Ер-Ріада.

Керівник зовнішньополітичного відомства Туреччини повідомив, що прослухав аудіозаписи розмов убивць журналіста. «Спецслужби не розкривають, як їх було зроблено, і джерела своєї інформації, але я все про-слухав. Журналіста вбили через сім хвилин після того, як він увійшов до дипмісії. Йдеться про навмисний злочин. Убили тому, що не змогли переконати повернутися», — повідомив він. І розповів, що на аудіозапису добре чутно, як судмедексперт просить, щоб у момент розчленовування тіла Хашоггі для нього включили музику. «По голосу відчувається, що судмедексперт робить свою справу із задоволенням. Він любить розчленовувати людей. Це було так огидно чути...» — поділився своїми почуттями міністр.
Чавушоглу наголосив, що, на думку багатьох експертів, за вбивством у генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі стоїть спадкоємний принц Мухаммед бін Салман: «Вони переконані в тому, що вбивці не діяли б так зухвало без прямого наказу. Але, звісно, це потрібно ще доводити».
Міністр заявив, що в слідства є ще багато запитань і неясностей у цій справі, які потребують доказів. «Наприклад, не ясно, хто допомагав убивцям у Туреччині, куди діли тіло? Саудівська влада вимагає від Туреччини інформації, але самі ні про що не повідомляють нам. Нам хотіли передати фоторобот спільників убивць Хашоггі в Туреччині. Навіщо він нам? Саудити й так знають усі імена», — сказав він.
Його запитали: «Чому журналіста вирішили вбити в дипмісії в Туреччині?» Чавушоглу нагадав, що Хашогги прийшов до генконсульства своєї країни з метою отримання документів, необхідних для того, щоб взяти шлюб із громадянкою Туреччини, і, можливо, організатори й виконавці вбивства сподівалися: «через те, що генконсульство вважається територією Саудівської Аравії, злочин зійде їм з рук». Але «номер не пройшов» і звалити вину на Туреччину за зникнення журналіста в Стамбулі не вдалося.
Міністр закордонних справ також повідомив, що в рамках саміту G20 у Буенос-Айресі зустріч президента Туреччини зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії не плановано. «На даний момент причин для подібної зустрічі немає», — категорично заявив Мевлют Чавушоглу.
Нагадаємо, що журналіст Джемаль Хашоггі, який утік із Саудівської Аравії, співпрацював з американським виданням Washington Post і міг оприлюднити відомості, що ганьблять владу Ер-Ріада. Він 2 жовтня увійшов до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі й більше не виходив з нього. Слідство стверджує, що журналіст був убитий, а його тіло розчленували й вивезли з дипмісії. Туреччина вимагає провести судовий процес за справою Хашоггі в Стамбулі й закликає Ер-Ріяд видати осіб, причетних до вбивства журналіста. 
Міністр закордонних справ Туреччини зазначив, що підозрюваних допитують в Саудівській Аравії. «Ці особи мають бути допитані й нами. У зв’язку з відсутністю відповідей на запитання: хто співпрацював з ними в Туреччині, хто віддав вказівку скоїти вбивство?». За його словами, від міжнародної спільноти почали надходити вимоги провести міжнародне розслідування. Туреччина готова до повного співробітництва в його рамках. Ми надамо необхідну підтримку й усі наявні документи й записи», — зазначив Чавушоглу.