Українська делегація в Парламентській асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) (Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина, Україна) висловила рішучий протест агресивним діям Російської Федерації в зв’язку зі збройним нападом і захопленням кораблів Військово-морських сил України, пораненням та взяттям у полон екіпажів цих кораблів.
 

«Збройний напад 25 листопада 2018 року на військові кораблі ВМС України, які здійснювали плановий морський перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, із дотриманням положень чинних міжнародних договорів та правил навігації, є актом збройної агресії проти України, як це визначено в статті 2 Статуту ООН», — заявив під час 52-го засідання ПАЧЕС, яке відбувається в Єревані, народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Хлань, повідомляє прес-служба партії.
Українська делегація оприлюднила вимоги до Російської Федерації надати невідкладну медичну допомогу пораненим українським морякам, невідкладно повернути їх в Україну, а також повернути незаконно захоплене військове майно та відшкодувати завдані збитки. «На кремлівському режимі лежить повна відповідальність за небезпечну ескалацію напруження в регіоні Азовського, Чорного морів та Керченської протоки. Дії Росії є продовженням збройної окупації Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей», — наголосили депутати.
«Закликаємо вжити дієвих заходів для припинення російської агресії як на суші, так і на морі. У тому числі, за рахунок нових та чинних санкцій до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Пропонуємо морським державам регіону направити спостерігачів та військові кораблі в район Чорного та Азовського морів, Керченської протоки, з метою припинення подальшої ескалації конфлікту», — заявив Сергій Хлань.