У зв’язку із введенням воєнного стану в низці областей України Центральна виборча комісія скасувала місцеві вибори в десяти областях: Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській. Відповідне рішення було ухвалено на черговому засіданні ЦВК під керівництвом голови комісії Тетяни Сліпачук.
«Відповідно до частини першої статті 19 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» в умовах воєнного стану забороняється проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України, Верховної Ради АР Крим і органів місцевого самоврядування. У зв’язку з цим Комісія звернула увагу суб’єктів та інших учасників виборчого процесу місцевих виборів, що проводяться в областях, в яких введено воєнний стан, на неухильне дотримання вимог частини першої статті 19 Закону «Про правовий режим воєнного стану» щодо заборони проведення виборів», — ідеться в повідомленні, поширеному відділом взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.
Водночас у Центрвиборчкомі зауважили, що питання призначення місцевих виборів у зазначених областях вирішуватиметься після припинення чи скасування воєнного стану.