У свій день народження лідер Радикальної партії відзвітував про чотири роки роботи фракції в парламенті.

Олег Ляшко відзвітував про ухвалені його фракцією в парламенті законопроекти.

Фото прес-служби РПЛ.

Політик назвав це новим політичним трендом та закликав інших політиків брати з нього приклад — не роздавати перед виборами обіцянки, а звітувати про роботу перед людьми.
Серед понад 100 законів авторства лідера фракції Радикальної партії і його команди — стратегічно важливі для України та українців економічні, соціальні та безпекові ініціативи. Самого Олега Ляшка та його заступника з економічної політики Віктора Галасюка, за даними громадської мережі «ОПОРА», визнано найефективнішими народними депутатами.
Економічно важливими законами, ухваленими за ініціативи РПЛ, О. Ляшко назвав введення мораторію на перевірки бізнесу, підвищення мита на вивезення металобрухту, скасування всіх податків на електромобілі, мораторій на експорт лісу-кругляка та криміналізацію його контрабанди, замороження індексації земельного податку, розстрочку ПДВ на імпортне виробниче обладнання, стимули для вітчизняного газовидобутку та двократне збільшення мінімальної зарплати, на яку живуть чотири мільйони українців. У соціальній сфері Олег Ляшко відзначив запровадження програми «Доступні ліки», фінансування якої наступного року буде збільшено до 2 мільярдів гривень, індексації пенсій для 5,5 мільйона пенсіонерів. Ще низкою законів, за словами Олега Ляшка, він та його команда посилили соціальний захист військових і членів їхніх родин, зокрема добилися справедливого нарахування субсидій та збільшили термін відпусток. А також зробили низку кроків для посилення обороноздатності країни та захисту її від агресора.
Окремо лідер РПЛ наголосив на ініційованих ним революційних змінах до Конституції стосовно землі, які затвердив КС.
«Я доб’юся, щоб ці зміни якомога швидше розглянув парламент попри шалений спротив латифундистів. Основою аграрного устрою країни має бути фермерське господарство. Ми впишемо селян в Конституцію, бо про прокурорів, суддів, депутатів в Основному Законі є, а про селян немає», — обурився О. Ляшко.
На цьому, каже політик, зупинятися не збирається — вже підготував ще один пакет змін до Основного Закону, якими пропонує скоротити чисельність депутатів із 450 до 250 осіб, міністерств — із 20 до 10, скасувати посаду Прем’єр-міністра, посилити президентську вертикаль влади та зробити так, щоб суддів та прокурорів обирали громадяни на виборах, як у США.
22 січня, в День соборності, відбудеться з’їзд Радикальної партії, на якому висунуть кандидата в Президенти. Дату обрали не випадково — за словами О. Ляшка, новий Президент має об’єднати країну.