Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вручив премії українського парламенту найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

На знімку: лауреат премії Верховної Ради України Микола Браїло (м. Херсон).

Премія Верховної Ради була заснована рішенням парламенту в січні 2008 року, відтоді щорічно встановлюється 20 таких премій. На здобуття премії за 2017 рік було висунуто 59 робіт 90 вчених із 16 областей України і міста Києва. Цьогорічними лауреатами стали 37 молодих науковців, серед них і представники військової науки.
«Від ваших умінь, талантів залежить майбутнє України в той час, коли доводиться відбивати агресію Російської Федерації і всі зусилля держави спрямовані на захист кордонів нашої Вітчизни», — наголосив Голова Верховної Ради.
Андрій Парубій також назвав дуже важливим те, що в нинішній непростий період молоді українські вчені виходять на нові етапи науки і вдосконалення своїх знань. «Адже ми розуміємо, що без підвищення науково-технічного рівня суспільства неможливо і перемогти у війні», — сказав Андрій Парубій.
Глава парламенту повідомив, що підписав закон про Державний бюджет України на 2019 рік, одним із пріоритетів якого стало підвищення зарплат учителям та науковцям. Хоча основним пріоритетом держбюджету в умовах військової агресії є національна безпека та оборона. «Цим ми засвідчуємо, що наука є не менш важливою складовою, ніж національна безпека та оборона», — сказав Андрій Парубій і висловив сподівання, що й надалі підвищуватимуться зарплати вчителям та науковцям.

Юліана ШЕВЧУК.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут - www.golos.com.ua