«Голос України» опублікував матеріали, де представлено дві точки зору на присудження Швецю Віктору Дмитровичу наукового ступеня доктора юридичних наук.
Редакція звернулася до Міністерства освіти і науки з проханням роз’яснити ситуацію. У листі-відповіді зазначається:
«Необхідно зауважити, що Закон України «Про вищу освіту» задекларував механізми, спрямовані на підвищення якості вищої освіта в цілому і кваліфікаційних праць здобувачів вищої освіти і наукових ступенів зокрема. Від усіх суб’єктів освітньої та наукової діяльності вимагається дотримання принципів академічної доброчесності. З огляду на це є очевидним проведення додаткового розгляду дисертацій, стосовно яких надійшла інформація про наявність текстових запозичень без посилання на джерело. Такі обставини є особливими, і пункт 29 Порядку присудження наукових ступенів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. № 567, дає право міністерству продовжити строк розгляду дисертації Швеця В.Д. для проведення її експертизи.
До цього додаємо, що остаточне рішення міністерством не прийнято, у зв’язку з чим диплом доктора юридичних наук Швецю В.Д. не видавався».