Голова Верховної Ради України Андрій Парубій разом із делегацією на чолі з Президентом України Петром Порошенком 5—6 січня здійснить робочий візит до Турецької Республіки, де візьме участь у церемонії підписання та вручення Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні.

Як повідомили в прес-службі апарату Верховної Ради України, програмою візиту 5 січня у Стамбулі заплановано зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія і Президента України Петра Порошенка з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.
Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу Вселенським Патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому Храмі Святого Георгія. Після  завершення процедури підписання Томосу прозвучать заяви: Вселенського Патріарха Варфоломія, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Президента України Петра Порошенка.
6 січня Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та члени делегації візьмуть участь у Церемонії вручення Томосу, Божественній Літургії, яку буде спільно відправлено Вселенським Патріархом Варфоломієм і Митрополитом Епіфанієм, а також у Церемонії освячення води у затоці «Золотий Ріг».
Члени делегації відвідають могилу українського політичного діяча Володимира Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у Церемонії освячення води в Патріаршому Храмі Святого Георгія.