Приміщення колишнього дитсадка «Зернятко» не експлуатувалося 18 років. Ініціаторами реконструкції закладу виступили Новоукраїнська міська рада та Кіровоградська обласна державна адміністрація. Будівельні роботи розпочали 2017 року за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету. В рамках реконструкції в приміщенні дошкільного закладу замінили дах, утеплили фасад, встановили енергозберігаючі вікна та двері, оновили внутрішні та зовнішні інженерні мережі тощо.

З вихованцями закладу голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний і голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Фото з сайту Кіровоградської ОДА.

Для комфортного перебування і навчання дітей побудували нову твердопаливну котельню, змонтували дизельну, яка дає змогу забезпечувати автономне електропостачання, придбали нові меблі та інше обладнання. Впорядкували і прилеглу територію та встановили там ігрові дитячі майданчики.
Готовність до експлуатації будівлі дитячого садка засвідчило сертифікатом управління Державної архітектурно-будівельної інспекції. За інформацією прес-служби управління, кошторисна вартість будівництва становить майже 24 млн грн.
Оновлений заклад відвідуватимуть 110 дітей. Та розміри приміщення дитсадка дозволяють, за потреби, значно збільшити кількість вихованців. Відкриття дитсадка дало змогу розв’язати одразу кілька проблем міста: охопити дошкільною освітою дітей густонаселеного мікрорайону колишнього цукрового заводу (раніше батьки були змушені возити їх в заклади центральної частини міста) та ліквідувати черги на відвідування дитсадків. А також — створити 40 нових робочих місць.
За словами голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, повноваження та фінансові можливості будувати і відкривати нові заклади, та відповідно, робити життя людей комфортнішим з’явилися у громад завдяки реформі децентралізації.
«Наша позиція залишається незмінною, — зауважив посадовець, — ми маємо найближчим часом поставити крапку в розв’язання такої проблеми, як черги до дитсадків. Тому продовжуємо за різними програмами ремонтувати і будувати в області заклади для дошкільнят. У 2018 році в закладах дошкільної освіти було створено понад 360 нових місць. У 2019-му заплановано відкриття дитсадка в Голованівську, а також реконструйованого дитячого закладу в Новопразькій ОТГ Олександрійського району».