Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко отримала листи від політв’язнів Кремля Миколи Карпюка та Ігоря Кияшка. Микола вже майже п’ять років незаконно утримується в російській тюрмі за абсолютно абсурдними звинуваченнями, Ігоря затримали рік тому — звинуватили у шпигунстві — за традиційною для російських судилищ проти українців статтею.
 

«Микола Карпюк дякує всім українцям, владі, всьому народу за моральну підтримку родин політв’язнів. Просить передати вітання Президенту, дуже теплі слова написав всім українцям. Ігор теж пише, що в переддень новорічних свят слова підтримки від українців були дуже важливі в російській тюрмі», — зазначила Ірина Геращенко у Фейсбуці.
«Никто не вправе заявлять, что украинцы не способны на национальную солидарность», — цитує вона листа Миколи Карпюка та додає, що в ньому також міститься багато важливих роздумів про силу любові і добра. «Я не знаю пана Миколу особисто, але з листа мені здалося, що він глибоко віруюча людина, серце якої відкрите і не озлобилося, попри обставини, попри п’ять років тюрми», — зауважує Ірина Геращенко та наголошує, що нашим хлопцям в російських тюрмах дуже важко, не легше їхнім родинам, бо ніхто не може сказати, коли вдасться визволити бранців Кремля. «Політв’язні подають всім нам великий приклад сили волі, мужності і віри. Наша задача — підтримувати родини і боротися за звільнення всіх», — підкреслила Перший заступник Голови Верховної Ради та висловила вдячність усім, хто підтримав ідею написати листи нашим хлопцям, які незаконно утримуються в російських тюрмах.