РІВНЕ:

«День Соборності — свято українського єднання» — виставку під такою назвою відкрили в Державному архіві Рівненської області. На ній представлені копії документів, які зберігаються в центральних державних архівах Києва та Львова. Документи характеризують історичний перебіг подій 1917—1921 років, пов’язаних зі спробами встановлення політичної незалежності України.
Cеред них є й унікальні. Це два номери газети «Вісник» Ради Народних Міністрів Української Народної Республіки за 1918 рік, номер «Робітничої газети», який вийшов 25 квітня 1919 року в Рівному в період перебування тут уряду УНР, книжки з історії УНР, які друкували протягом 1918—1964 років як в Україні, так і за кордоном.
Архівісти кажуть, що найбільшу цінність становлять спогади Онисія Богуна — адміністративного старшини армії УНР, де описано перебіг подій революції 1917—1921 років.
Відвідувачі можуть ознайомитися зі слідчою справою польської поліції про вбивство у 1926 році неподалік Рівного Володимира Оскілка (1892—1926) — військового і громадського діяча часів УНР, отамана, генерал-хорунжого Армії УНР, командувача Північної групи військ Директорії, та з іншими справами повітової поліції з нагляду за колишніми вояками УНР тощо.