Штучний інтелект, жінки-новатори, інформаційні війни, нові економічні можливості — ці та багато інших тем учора порушували в «Українському домі», що працює в рамках Всесвітнього економічного форуму (Швейцарія). Серед гостей та учасників — Президент України Петро Порошенко, який цими днями перебуває з дводенним візитом у Швейцарії, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр закордонних справ Павло Клімкін, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун і київський міський голова Віталій Кличко.

На момент, коли верстався номер, дискусії стосовно загроз розвитку міжнародної економіки тривали. Водночас у Петра Порошенка було анонсовано низку двосторонніх зустрічей з керівниками міжнародних організацій, світовими лідерами, представниками провідних ділових кіл, а також участь у сесії на тему: «Стратегічний прогноз щодо Центральної та Східної Європи». Під його головуванням заплановано засідання Національної інвестиційної ради на найвищому рівні.
Нагадаємо, цього разу головна тема зустрічі в Давосі — «Глобалізація 4.0: формування глобальної архітектури в епоху четвертої промислової революції». Тож учасники обговорюють питання розвитку технологій, цифрової економіки, криптовалют, проблеми кібербезпеки, глобальних фінансових ризиків й соціальної нерівності. Також на порядку денному — ситуація на Близькому Сході й кліматична криза. 
Участь у форумі цього разу бере майже три тисячі гостей, серед яких лідери 60 держав.