Національна поліція зареєструвала 266 заяв про порушення виборчого законодавства і відкрила вісім кримінальних проваджень. Про це повідомив керівник відомства Сергій Князєв під час колегії МВС, яка відбувалася під головуванням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Національна поліція оперативно реагує на всі порушення виборчого законодавства. За 26 днів кампанії зареєстровано 266 заяв та повідомлень про злочини, пов’язані з виборчим процесом», — сказав він, додавши, що найбільше таких порушень зафіксовано в Києві, Закарпатській, Дніпропетровській областях. Порушення також зафіксовано в Полтавській, Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Черкаській областях.

Керівник Нацполіції закликав підлеглих забезпечити «якісне документування всіх обставин вчинених злочинів», щоб завершити досудове розслідування і притягти винних до відповідальності.

Поза увагою відомства не залишився й напад у Кропивницькому на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав «Опори» Євгена Гурницького, який фіксував разом з іншими спостерігачами порушення виборчого законодавства, виступав заявником або свідком у протоколах про адмінправопорушення. За словами координатора Громадянської мережі «Опора» Ольги Айвазовської, Гурницького підстерегли в під’їзді, запитали ім’я та вдарили в обличчя, в результаті чого той отримав гематому та розсічення обличчя.

Під час колегії керівник обласного управління НПУ в Кіровоградській області отримав доручення щодо негайного реагування на факти нападу, залякування та інші порушення, пов’язані з виборами.

«Поліція повинна ретельно розслідувати напад на громадського омбудсмена «Опори» Євгена Гурницького, щоб запобігти подібним злочинам у майбутньому. Сподіваємось, що винних у скоєному знайдуть і вони понесуть відповідальність», — наголосила О. Айвазовська.

Вл. інф.