Територіальні відділення Антимонопольного комітету України перевірять діяльність операторів газорозподільчих мереж на відповідність законодавству про захист економічної конкуренції. Таку відповідь на своє звернення щодо можливого порушення чинного законодавства під час нарахування плати побутовим споживачам за спожитий газ отримав керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак (на знімку).

«На початку року надіслав до АМКУ звернення щодо можливого порушення «Чернівцігаз» законодавства при нарахуванні додаткової плати за газ для населення. Нещодавно отримав відповідь. Нарешті територіальні відділення АМКУ проведуть перевірку щодо відповідності діяльності газорозподільних мереж законодавству про захист економічної конкуренції. Отак потроху, але зруйнуємо цю газово-олігархічну стіну. Ще раз закликаю всіх не платити додаткові, так звані уточнюючі платежі, а платити лише за фактично використаний газ», — зазначив Максим Бурбак у Фейсбуці.

Також він привітав ухвалене в середу рішення уряду, яке передбачає зменшення норми споживання газу для побутових споживачів, які не мають лічильника, до 3,29 кубометра на особу. «Коаліційний уряд почув неодноразові звернення народних депутатів щодо масштабної газової афери, влаштованої облгазами Фірташа», — підкреслив М. Бурбак. Водночас він закликав уряд врегулювати питання повернення абонентам, які піддалися шантажу монополістів, переплачених коштів. «Ці гроші повинні бути зараховані в рахунок майбутніх платежів», — переконаний народний депутат.

Вл. інф.