До відкриття туристичного сезону в Одесі ще кілька місяців. Охочих помилуватися морською панорамою, прогулятися історичним центром міста ще практично не спостерігається.

Але теплу погоду, а в Одесі щоденна температура становить 5 градусів тепла, активно використовують кандидати в Президенти, котрі зачастили в рамках своїх передвиборних поїздок у Південну Пальміру. Така активна увага претендентів на крісло Президента України помітно додала роботи Головному управлінню Національної поліції Одеської області. Практично з кожним із кандидатів, які відвідують Одесу, стаються події — ДТП, порушення громадського порядку, хуліганство прихильників.

Автомобіль одного з кандидатів потрапив у ДТП. На винуватця складено адміністративний протокол. А раніше ще одного претендента на крісло Президента закидали яйцями. У результаті між прихильниками політичної партії й супротивниками відбулося зіткнення. Під час конфлікту його учасники використовували проти опонентів газові балончики. «Протиправні дії припинили поліцейські, які патрулювали вулиці. Вони розняли учасників конфлікту й не допустили його ескалації», — розповіли в поліції. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України — «Хуліганство». Поліцейські опитують свідків події, а також вживають заходів зі встановлення всіх її учасників.

Такі інциденти вже траплялися в інших містах: у Харкові, Дніпрі, Вінниці, Чернівцях, Хмельницькому, але вперше напад був настільки грубим і жорстоким.

Наступний здобувач президентських регалій звернувся в поліцію із заявою про зафіксовані факти стеження за ним, повідомили в ГУ Нацполіції Одеської області. Нацполіція розпочала розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 182 КК України «Порушення недоторканності приватного життя». Претендент заявив, що за ним нібито стежили невідомі особи на автомобілях із тонованим склом.